#NEWWAY

Το… ανθότυρο για σένα δεν θα ‘ναι ποτέ ξανά το ίδιο!

Για 10 κομμάτια:

  • 250 γραμμάρια κουβερτούρα 70% κακάο
  • 1 κ.σούπας βούτυρο soft ελαφρύ
  • 300 γραμμάρια νωπό ανθότυρο
  • 2 κ.σούπας κακάο
  • 2 κ.σούπας λικέρ/γάλα/χυμός πορτοκαλιού
  • 200 γραμμάρια φουντούκια ωμά και ανάλατα
  • Κανέλλα, γαρύφαλλο κατά βούληση
  • 1 κ.σούπας ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Ξεκίνα το γλυκό σου χωρίζοντας την κουβερτούρα σε κομμάτια και τοποθετώντας την σε ένα ανοξείδωτο μπολ. Πρόσθεσε το βούτυρο και τοποθέτησε το μπολ πάνω από ενα κατσαρολάκι μέσα στο οποίο βράζει λίγο νερό. Το σοκολατένιο μείγμα θα αρχίσει να λιώνει και εσύ θα ανακατεύεις μέχρι να γίνει ομοιογενές και κρεμώδες.

Με ένα πιρούνι ή με το ραβδομπλέντερ πολτοποίησε το ανθότυρο και σε αυτό πρόσθεσε το σοκολατένιο μείγμα και ανάμειξε πολύ πολύ καλά. Αν δοκιμάσεις τι έχεις φτιάξει μέχρι τώρα θα ενθουσιαστείς με τον συνδυασμό, και το ανθότυρο για σένα δεν θα ναι ποτέ ξανά το ίδιο!

Εδώ μπορείς να παίξεις με τον «καμβά» σου μέχρι το επόμενο πρωί!

Αλλιώς πρόσθεσε το κακάο, τα φουντούκια, το λικέρ ή όποιο άλλο ρόφημα προτιμάς, τα μπαχαρικά και το ξύσμα ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.

Άπλωσε μία λαδόκολλα στον πάγκο σου και δώσε στον κορμό το σχήμα που θέλεις.

Για τις δύο πρώτες ώρες χρειάζεται να το καταψύξεις, ενώ αργότερα μπορεί να συντηρηθεί στο ψυγείο.

Tips:

Όσο περισσότερο κακάο εμπλακεί στο γλυκό, τόσο πιο έντονη και η πικράδα της σοκολάτας. Δράσε ανάλογα με τα γούστα σου!

Αν το γλυκό απευθύνεται σε παιδιά βεβαίως και αντί για λικέρ επιλέγεις γάλα ή χυμό πορτοκαλιού. Το φουντούκι μπορεί να μπει και ψιλοκομμένο και σε συνδυασμό με ξερά φρούτα για να είναι πιο αποδεκτό στα πιτσιρίκια. Ακόμα, μπορείς να μουλιάσεις τα φουντούκια για μισή ώρα πριν τα προσθέσεις –καλά στραγγισμένα- στο μείγμα για να είναι πιο εύκολα στην κατάποση.

Για να ξέρεις τι θα φτιάξεις, για να ξέρεις τι θα φας: Μία εμφανώς πιο ελαφριά εκδοχή του παραδοσιακού κορμού, με ικανοποιητική περιεκτικότητα σε διαιτητικές ίνες και πρωτεΐνες.


Πηγή: kleisious.com

Επιμέλεια: Κλέλια Καραγιαννάκη, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος BCs, Απόφοιτη Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Τηλ: 6944825124 – email: klelia.karagiannaki@outlook.com