Η γυναίκα πίσω από την ιδέα, η Marianne de Groot-Pons, γραφίστρια που ζει και εργάζεται στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας αναφέρει στην ιστοσελίδα της:
«Όλα αυτά τα χρόνια που εργάζομαι ως γραφίστρια έχω χρησιμοποιήσει τόσους πόρους από τη φύση για να μπορώ να κάνω τα σχέδιά μου (ειδικά χαρτί), οπότε θέλησα να της επιστρέψω πίσω. Για εβδομάδες έπεφτα πάνω σε μπλε μάσκες μίας χρήσεως, πεταμένες στους δρόμους και στα πεζοδρόμια, οπότε ξύπνησα ένα πρωί έχοντας την ιδέα μιας βιοδιασπώμενης μάσκας προσώπου με σπόρους ανθών πάνω της. Έτσι, η γη μένει χαρούμενη, οι μέλισσες, η φύση, οι άνθρωποι επίσης χαρούμενοι. Πουλάω τη μάσκα με το όνομα Marie Bee Bloom. Και ο κόσμος θα ανθίσει!»
Κατά πόσο προστατεύουν πράγματι οι συγκεκριμένες μάσκες; Έχουν ελεγχθεί; Αυτή η μάσκα προσώπου προστατεύει το ίδιο με τις σπιτικές υφασμάτινες μάσκες. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν με συνδυασμό κάποιας άλλης μάσκας για μεγαλύτερη προστασία. Το υλικό είναι ρυζόχαρτο και περιέχει σπόρους λουλουδιών που είναι μάλιστα ορατοί. Παράγονται σε ένα μικρό εργαστήριο στην Ολλανδία.
Αντί για λάστιχα, έχουν απαλά κορδόνια από αγνό μαλλί προβάτου. Οι σπόροι λουλουδιών μένουν στη μάσκα με τη χρήση μιας ειδικής κόλλας που είναι φτιαγμένη από νερό και άμυλο πατάτας. Και εκτός από όλα τα άλλα βιώσιμα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένη η βιοδιασπώμενη μάσκα, ακόμα και το logo είναι γραμμένο με ειδικό βιώσιμο μελάνι.
Για βέλτιστο αποτέλεσμα, αυτές οι μάσκες χρειάζεται να θαφτούν στον κήπο ή σε μια μεγάλη γλάστρα. Μπορούμε φυσικά να τις πετάξουμε στα σκουπίδια και θα αποσυντεθούν μόνες τους στη χωματερή στην οποία θα μεταφερθούν, αλλά εκεί το πιθανότερο είναι πως δεν θα έχουν την ευκαιρία αυτοί οι σπόροι να μετατραπούν σε πανέμορφα άνθη.
Πηγή: Enallaktiki Drasi