Πέρα από το 10άρι που πήρε για την απόδοσή της, πρέπει να μάθεις και το μήνυμα που διαδίδει παγκοσμίως!
Αν δεν ξέρεις σε ποια αναφερόμαστε, πρέπει οπωσδήποτε να δεις το performance της.
Η 21χρονη μαθήτρια του UCLA εντυπωσίασε τους κριτές – και το ίντερνετ – λαμβάνοντας το τέλειο 10 και περισσότερα από 33,9 εκατομμύρια views μέσω του @UCLAGymnastics Τwitter.
Η Ohashi δεν είναι απλώς ένα πυροτέχνημα στα social media. Ως πρώην Ολυμπιονίκης, η αθλήτρια παγκόσμιας κλάσης έχει μια μακρά, περίπλοκη σχέση με τη γυμναστική και ένα δυνατό μήνυμα για τη θετική στάση σε ένα άθλημα γεμάτο επικριτές. Υπάρχουν πολλά περισσότερα από την αξιοζήλευτη απόδοση της που πήρε τεράστιες διαστάσεις.
Να 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την τόσο ταλαντούχα αθλήτρια.
1.Όσο και αν μοιάζει διασκεδαστική, η εκτέλεση αυτού του τέλειου προγράμματος δεν ήταν καθόλου εύκολη.
Έχοντας ένα εκπληκτικό mash-up τραγουδιών στις 4 Ιανουαρίου εντυπωσίασε με το performance της, το ίδιο φάνηκε και από τις εκφράσεις του προσώπου της κατά τη διάρκεια των 90 δευτερολέπτων.
Όπως, έχει δηλώσει και η ίδια: «Το πάτωμα είναι το μέρος που της αρέσει να εκφράζεται, σα να είναι το πάρτυ της, ο προσωπικός της χώρος.»
Μπορεί να έμοιαζε αναμφισβήτητα διασκεδαστικό, αλλά ήταν εξαιρετικά δύσκολο.
2. Δεν ήταν ο πρώτος της βασικός αγώνας.
Πέρυσι, το 2018 στους αγώνες γυμναστικής κέρδισε τον τίτλο υπό τους ήχους του Michael Jackson και του “Thriller”.
3. Σαν έφηβη, η Ohasi άνηκε στις elite γυμνάστριες παγκοσμίως, πριν τραυματιστεί και μπει στην άκρη το όνειρο των Ολυμπιακών αγώνων.
Είναι μία από τις τελευταίες γυμνάστριες που έχει «ευλογίσει» η Simone Biles. Η Ohashi πέρασε 4 χρόνια στην εθνική ομάδα των παίδων και στην ηλικία των 16 χρόνων, κέρδισε έναν από τους πιο σημαντικούς αγώνες, το American Cup 2013.
Τα πάντα όμως άλλαξαν όταν πέρυσι έμαθε ότι αγωνιζόταν με σπάσιμο στην πλάτη και τους ώμους διαλυμένους.
Η Ohashi αποκάλυψε ότι η γυμναστική είναι ένα βάρβαρο άθλημα και πως δεν είναι λογικό να είναι έτσι.
Εξαιτίας των τραυματισμών, όπως και της πίεσης για το συγκεκριμένο σωματότυπο – ένιωθε άσχημα με το σώμα της το πως είχε διαμορφωθεί πια και παρομοίασε τον εαυτό της με πουλί που δεν μπορεί να πετάξει. Ήταν ψυχικά και σωματικά συντετριμμένη και για αυτό δεν απόλαυσε το άθλημα όσο θα ήθελε.
Αργότερα εκείνη την χρονιά, ξανά απέκτησε την χαρά και την αγάπη για τη γυμναστική. Στο τέλος της ημέρας, πιστεύει ότι βρίσκει το δρόμο της και νιώθει τη χαρά που δεν ένιωθε στο παρελθόν.
4. Πέρα από τις προφανείς αθλητικές της ικανότητα, διατηρεί blog που γράφει τακτικά για θέματα σχετικά με την εικόνα σώματος και άλλα θέματα υγείας.
Παρά την τρέλα, μαζί με τη φίλη της Maria Caire, συζητούν διάφορα θέματα σχετικά με την εικόνα σώματος που απασχολούν τους αθλητές. Οι αναρτήσεις της Ohashi, αναφέρονται και στον αγώνα που έδωσε με μια σπάνια δερματική ασθένεια και την ελκώδη κολίτιδα και είναι αρκετά διορατικές.
«Στη ζωή κάνουμε ότι μας λένε ή γινόμαστε ότι θέλουν οι άλλοι για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους: κάπως έτσι έχει συμβεί και με μένα», έγραψε η Ohashi το 2017 σε μια ανάρτηση με τίτλο «Αγαπητέ κανένα, Αυτό είναι για μένα» που αναφέρεται στη ντροπή που νιώθουν οι αθλητές για το σώμα τους και την πίεση που ένιωσε η ίδια τόσο ως γυμνάστρια όσο και ο κοπέλα, δύο ρόλοι που έπρεπε να υποστηρίξει με το ίδιο σώμα. «Οι γυναίκες ‘αναμένεται’ να έχουν πολύ λεπτή μέση και να είναι αισθησιακές. Οι άνθρωποι που μας περιβάλλουν μας λένε ότι πρέπει να τρώμε και μετά μας κοιτάνε με αηδία όταν τρώμε λίγο παραπάνω…αγνοώντας λοιπόν τις γνώμες των γύρω μου, εστιάζω σε όσα πιστεύω εγώ. Γιατί να επιτρέπουμε σε οποιονδήποτε άλλον να εξουσιάζει το πως νιώθουμε για τους εαυτούς μας;»
Μπορεί εμείς να μην μπορούμε να κάνουμε όσα κάνει η Ohashi, αλλά το μήνυμα της αυτό- αποδοχής και σχετικά με την εικόνα σώματος είναι κάτι που πρέπει να το υιοθετήσουμε και να μας εμπνεύσει είτε είσαι επαγγελματίας αθλητής είτε όχι.
Πηγή: self.com
Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου