Υλικά
650γρ σάρκα από γλυκά πεπόνια
250γρ. ζάχαρη
3-4 φυλλαράκια μέντα
Εκτέλεση
Περνάς το πεπόνι και τη μέντα από τον αποχυμωτή και συλλέγεις το χυμό τους σε μια κανάτα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνεις τα 100 γρ από το χυμό του πεπονιού με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφαιρείς από τη φωτιά και αφήνεις να κρυώσει. Στη συνέχεια προσθέτεις και τον υπόλοιπο χυμό πεπονιού – μέντας και ανακατεύεις καλά. Ρίχνεις το μίγμα σου σε σιδερένιο κουτί κατάψυξης και το βάζεις στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες. Όταν θελήσεις να σερβίρεις το βγάζεις από την κατάψυξη και ξύνεις την επιφάνεια με ένα πιρούνι.
Πηγή: neadiatrofis.gr