#FISHLOVERS
Ο ψητός σολομός με σπανάκι είναι ένα πιάτο υγιεινό που θα σε γεμίσει με Ω3 και βιταμίνες.
Συστατικά:
- 4 φιλέτα σολομού περίπου 250 γρ. το καθένα
- 1 κιλό φρέσκο σπανάκι
- 50 ml ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. βαλσάμικο κρέμα
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την μαρινάδα
- 2 κ.σ. ζάχαρη μαύρη
- Χυμό από 2 λεμόνια
- 100 ml λευκό κρασί
- 2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
- 2 κ.γ. φρέσκο δενδρολίβανο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. πιπέρι
Οδηγίες:
- Σε μία μεγάλη λεκάνη που θα χωράνε και τα τέσσερα φιλέτα ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας και βάζουμε μέσα τον σολομό.
- Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε να μαριναριστεί για μία ώρα περίπου.
- Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι μας το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο να μαραθεί.
- Μόλις μαραθεί αλατοπιπερώνουμε, το σβήνουμε με το βαλσαμικό ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά.
- Σε ένα σχαροτήγανο πολύ καλά ζεσταμένο, βάζουμε τα κομμάτια του σολομού, που παίρνουμε μέσα από την μαρινάδα χωρίς να το σκουπίσουμε, με το δέρμα προς τα κάτω και ψήνουμε για 4-5 λεπτά.
- Γυρίζουμε με μία λαβίδα το ψάρι ώστε να ψηθεί και από την άλλη μεριά για άλλα 4 λεπτά.
- Σερβίρουμε επάνω σε μία μερίδα σπανάκι τον σολομό με την πέτσα προς τα κάτω στύβουμε λίγο φρέσκο λεμόνι και φρεσκοκομμένο πιπέρι.
Μετάφραση – Eπιμέλεια: Μιχάλης Καραγιώργος, Γυμναστής, απόφοιτος ΤΕΦΑΑ