#GRILLEDAPPLES
Τα ψητά γεμιστά μήλα με ανθότυρο θα σας θυμίσουν λίγο μηλόπιτα αλλά το ανθότυρο θα δώσει έναν διαφορετικό τόνο.
Συστατικά:
- 8 μεγάλα μήλα κόκκινα
- 16 τεμ. γαρίφαλα
- 8 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο
- 1 κ.γ. κανέλα
- 5-6 ξύλα κανέλας
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική μαύρη
- 100 γρ καρύδια ψίχα
- 1 φλ. σταφίδα σουλτανίνα
- 200 γρ. ανθότυρο
- 100 ml κονιάκ
Οδηγίες:
- Προθερμαίνεις τον φούρνο με αντιστάσεις στους 150-160 βαθμούς Κελσίου.
- Πλένεις καλά τα μήλα και κόβεις το επάνω μέρος τους όπως κόβεις τις γεμιστές ντομάτες.
- Με ένα κουτάλι αφαιρείς το εσωτερικό τους αφήνοντας γύρω-γύρω ένα στρώμα μήλου πάχους ενός εκατοστού και προσέχοντας να μην φτάσεις μέχρι κάτω και ανοίξουμε τρύπα.
- Καθαρίζεις προσεκτικά την ψίχα των μήλων από τα κουκούτσια και την κρατάς.
- Σε ένα μικρό μπολάκι βάζεις το κονιάκ και τις σταφίδες και αφήνεις για μισή ώρα περίπου να φουσκώσουν.
- Σπάς τα καρύδια σε μικρά κομμάτια και τα αναμειγνύεις με την ψίχα των μήλων, την ζάχαρη, την κανέλα και το ανθότυρο προσθέτοντας το κονιάκ με τις σταφίδες που έχουν φουσκώσει.
- Με αυτό το μείγμα γεμίζεις τα μήλα μας προσθέτοντας από πάνω από έναν αστεροειδή γλυκάνισο.
- Τα βάζουμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνεις για μιάμιση ώρα και μετά βγάζεις το αλουμινόχαρτο, τσεκάρεις με ένα πιρούνι αν τα μήλα σου ψήθηκαν και αφήνεις για μισή ώρα ακόμα ξεσκέπαστα να ροδίσουν.
- Αφήνεις να κρυώσουν αρκετά και σερβίρεις με παγωτό ή σαντιγί.
Πηγή: gourmed.gr