#OFFICESNACK
Γι’ αυτούς που το γρήγορο φαγητό είναι καθημερινότητα και ο χρόνος στην κουζίνα είναι λίγος, η λύση του έτοιμου φαγητού μπορεί να αποτελεί μονόδρομο. Όμως υπάρχουν μικρές και εύκολες συνταγές με απλά υλικά που μπορούν να αποτελέσουν μια γρήγορη και υγιεινή επιλογή. Η αραβική πίτα μπορεί να αποτελεί την βάση για άπειρους συνδυασμούς. Δοκίμασε την παρακάτω συνταγή και τα σουβλάκια delivery θα γίνουν παρελθόν!
Για μία μερίδα
- 100 γρ. φιλέτο από στήθος γαλοπούλας
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- 1/4 μέτριο κρεμμύδι
- 1/4 σκελίδα σκόρδο
- 1/4 κουταλιά της σούπας τριμμένη φρέσκια τζίντζερ
- 1/4 κουταλιά της σούπας κόλιαντρο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1/4 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
- 1/4 φλιτζάνι (2%) γιαούρτι
- 1 αραβική πίτα
Εκτέλεση
- Κόψε το κρέας σε κύβους ή σε μπουκίτσες. Καθάρισε και κόψε το σκόρδο και το κρεμμύδι.
- Ζεμάτισε τις μπουκιές της γαλοπούλας σε βραστό νερό για 5 λεπτά περίπου και βγάλ’ τες.
- Εν συνεχεία, ζεσταίνεις το λάδι σ’ ένα αντικολλητικό σκεύος και σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά.
- Προσθέτεις το τζίντζερ, το κύμινο και το μπούκοβο. Ανακάτεψε και ρίξτε τον ζωμό και τη γαλοπούλα.
- Άφησέ τα να σιγοβράσουν για 15-20 λεπτά, έως ότου μαλακώσει η γαλοπούλα και εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
- Απέσυρε το σκεύος από τη φωτιά, ρίξε το γιαούρτι και ανακάτεψε καλά.
- Κόψε την πίτα στη μέση, άνοιξέ την και γέμισέ την με το μείγμα της γαλοπούλας.
- Σέρβιρε σε μερίδες γαρνιρισμένες με φρέσκα λαχανικά της αρεσκείας σου.
Πηγή: diatrofi.gr