#RECIPEOFTHEDAY

Η μελιτζάνα είναι το κατ’ εξοχήν καλοκαιρινό λαχανικό που ενδείκνυται για γέμισμα. Εδώ η ιταλική εκδοχή από τα δικά μας “παπουτσάκια” είναι πιο ραφινάτη.

Συστατικά:

  • 2 μακρόστενες μελιτζάνες (750 γρ. συνολικά)
  • 180 γρ. μοτσαρέλα
  • 120 γρ. προσούτο
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 3 αβγά
  • τριμμένη παρμεζάνα
  • βούτυρο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι

Οδηγίες:

  1. Κόβεις τη μελιτζάνα στη μέση κατά μήκος, αφού έχεις αφαιρέσει τις δύο άκρες.
  2. Χαράζεις την επιφάνεια, αλατίζεις, πιπερώνεις και αλείφεις με λίγο ελαιόλαδο.
  3. Ψήνεις τις μελιτζάνες στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
  4. Ψιλοκόβεις το προσούτο και τη μοτσαρέλα.
  5. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι μέχρι να μαλακώσει.
  6. Βγάζεις τις μελτιζάνες από το φούρνο και αφαιρείς τη σάρκα τους από τη μέση της μελιτζάνας, προσεκτικά για να μην τις σκίσεις.
  7. Χτυπάς τα αβγά και προσθέτεις την κρέμα.
  8. Ζεσταίνεις το μείγμα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.
  9. Ανακατεύεις το μείγμα αυτό με τη σάρκα της μελιτζάνας, το προσούτο, τη μοτσαρέλα και τη μισή παρμεζάνα.
  10. Αλατίζεις και πιπερώνεις.
  11. Γεμίζεις τις μελιτζάνες με το μείγμα αυτό.
  12. Λιώνεις το βούτυρο και το ρίχνεις από πάνω.
  13. Πασπαλίζεις με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνεις για 10 λεπτά.
  14. Σερβίρεις αμέσως.

Πηγή: gourmed.gr