#RECIPEOFTHEDAY
Η μελιτζάνα είναι το κατ’ εξοχήν καλοκαιρινό λαχανικό που ενδείκνυται για γέμισμα. Εδώ η ιταλική εκδοχή από τα δικά μας “παπουτσάκια” είναι πιο ραφινάτη.
Συστατικά:
- 2 μακρόστενες μελιτζάνες (750 γρ. συνολικά)
- 180 γρ. μοτσαρέλα
- 120 γρ. προσούτο
- 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 3 αβγά
- τριμμένη παρμεζάνα
- βούτυρο
- ελαιόλαδο
- αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες:
- Κόβεις τη μελιτζάνα στη μέση κατά μήκος, αφού έχεις αφαιρέσει τις δύο άκρες.
- Χαράζεις την επιφάνεια, αλατίζεις, πιπερώνεις και αλείφεις με λίγο ελαιόλαδο.
- Ψήνεις τις μελιτζάνες στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
- Ψιλοκόβεις το προσούτο και τη μοτσαρέλα.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι μέχρι να μαλακώσει.
- Βγάζεις τις μελτιζάνες από το φούρνο και αφαιρείς τη σάρκα τους από τη μέση της μελιτζάνας, προσεκτικά για να μην τις σκίσεις.
- Χτυπάς τα αβγά και προσθέτεις την κρέμα.
- Ζεσταίνεις το μείγμα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.
- Ανακατεύεις το μείγμα αυτό με τη σάρκα της μελιτζάνας, το προσούτο, τη μοτσαρέλα και τη μισή παρμεζάνα.
- Αλατίζεις και πιπερώνεις.
- Γεμίζεις τις μελιτζάνες με το μείγμα αυτό.
- Λιώνεις το βούτυρο και το ρίχνεις από πάνω.
- Πασπαλίζεις με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνεις για 10 λεπτά.
- Σερβίρεις αμέσως.
Πηγή: gourmed.gr