#FULLYENERGIZED
Γευστική και “πικάντικη” η μαρμελάδα με τα αχλάδια. Θα σε ενθουσιάσει και θα δώσει “σπιρτάδα” στο πρωινό σου.
Συστατικά:
- 3 κιλά αχλάδια κρυστάλλια
- 1 1/2 κιλό ζάχαρη
- χυμό ενός λεμονιού
- 2 φλιτζάνια νερό
- Μία μικρή ρίζα τζίντζερ περίπου 5-6 εκατοστά
Οδηγίες:
- Καθαρίζεις τα αχλάδια, κρατάς τα φλούδια και τα κουκούτσια και ψιλοκόβεις την σάρκα σε μικρά κομματάκια.
- Το τελικό καθαρό αχλάδι θα πρέπει να είναι τώρα περίπου 2,5 κιλά.
- Βάζεις σε μία κατσαρόλα το νερό τον χυμό λεμονιού και ρίχνεις μέσα τα καθαρισμένα αχλάδια για να μη μαυρίσουν.
- Σε ένα τρίφτη τρίβεις μέσα στην κατσαρόλα και το τζίντζερ μαζί με τους χυμούς του.
- Σε ένα μικρό τουλπάνι βάζεις μέσα όλα τα φλούδια και τα κουκούτσια το δένεις και το βάζεις και αυτό στην κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη.
- Βράζεις για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας για να μην κολλήσει.
- Χαμηλώνεις την φωτιά και συνεχίζεις το βράσιμο για 30 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η μαρμελάδα, ανακατεύοντας συχνά για να μη σου κολλήσει.
- Βγάζεις το τουλπάνι με τα κουκούτσια και γεμίζεις τα έτοιμα ζεστά αποστειρωμένα βάζα με την ζεστή μαρμελάδα.
- Τα κλείνεις καλά και τα γυρίζεις ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Τα συντηρείς στο ψυγείο σου για τουλάχιστον 6 μήνες εφόσον έχει γίνει σωστά η αποστείρωση και το σφράγισμα.
Πηγή: gourmed.gr