#SWEET

Μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή της κρέμας καραμελέ που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου!

Συστατικά:

  • 600 γρ. γάλα 1,5% λιπαρά
  • 4 αυγά
  • 230 γρ. φράουλες πολτοποιημένες
  • 90 γρ. ζάχαρη

Οδηγίες:

  1. Βάζεις τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα με 3 κουταλιές της σούπας νερό.
  2. Τοποθετείς στη φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα σκούρας καραμέλας.
  3. Μοιράζεις αμέσως την καραμέλα σε 7 ατομικές φορμίτσες της κρεμ καραμελέ.
  4. Ζεσταίνεις το γάλα και το ρίχνεις στα αυγά που προηγουμένως τα έχεις ελαφρώς χτυπήσει.
  5. Προσθέτεις τις πολτοποιημένες φράουλες, ανακατεύεις καλά και γεμίζεις τις φορμίτσες.
  6. Τα τοποθετείς σ’ ένα ταψί με νερό και τα ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C.
  7. Τα βγάζεις από το φούρνο και τα αφήνεις στο ψυγείο για αρκετές ώρες.
  8. Πιέζεις λίγο την κρέμα γύρω-γύρω κοντά στα τοιχώματα της φόρμας και αναποδογυρίζεις απότομα σε πιατάκι ή σε μπολ.

Πηγή:  gourmed.gr