#SWEET
Μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή της κρέμας καραμελέ που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου!
Συστατικά:
- 600 γρ. γάλα 1,5% λιπαρά
- 4 αυγά
- 230 γρ. φράουλες πολτοποιημένες
- 90 γρ. ζάχαρη
Οδηγίες:
- Βάζεις τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα με 3 κουταλιές της σούπας νερό.
- Τοποθετείς στη φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα σκούρας καραμέλας.
- Μοιράζεις αμέσως την καραμέλα σε 7 ατομικές φορμίτσες της κρεμ καραμελέ.
- Ζεσταίνεις το γάλα και το ρίχνεις στα αυγά που προηγουμένως τα έχεις ελαφρώς χτυπήσει.
- Προσθέτεις τις πολτοποιημένες φράουλες, ανακατεύεις καλά και γεμίζεις τις φορμίτσες.
- Τα τοποθετείς σ’ ένα ταψί με νερό και τα ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C.
- Τα βγάζεις από το φούρνο και τα αφήνεις στο ψυγείο για αρκετές ώρες.
- Πιέζεις λίγο την κρέμα γύρω-γύρω κοντά στα τοιχώματα της φόρμας και αναποδογυρίζεις απότομα σε πιατάκι ή σε μπολ.
Πηγή: gourmed.gr