Αυτά τα μπισκοτάκια βρώμης είναι πολύ μαλακά με ωραία γεύση. Έχουν περίπου 218 θερμίδες ανά μπισκότο (δεν είναι άνευ ζάχαρης, αλλά… γιορτές έχουμε σε λίγο!) Μπορείς αν θες να τους προσθέσεις και ξηρούς καρπούς. Θα σου πάρει συνολικά 2 ώρες για να είναι εντελώς έτοιμα. Η παρακάτω συνταγή βγάζει 24 μπισκότα.
  • 1 κούπα μαλακό βούτυρο
  • 1 κούπα λευκή ζάχαρη
  • 1 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού κανέλλα
  • 3 κούπες βρώμης για γρήγορο μαγείρεμα (κουάκερ)

Οδηγίες

  • Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακάτεψε μαζί το βούτυρο, τη λευκή και την καστανή ζάχαρη. Βάλε τα αυγά, ένα- ένα τη φορά κι έπειτα ρίξε τη βανίλια. Συνδύασε μαζί το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και την κανέλλα: περίχυσέ τα στο κρεμώδες μείγμα. Βάλε μέσα (αν θες) και ξηρούς καρπούς. Κάλύψε και ψήσε τη ζύμη για τουλάχιστον μία ώρα.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βουτύρωσε τα φύλλα ψησίματος. Φτιάξε τη ζύμη σε μπάλες μεγέθους καρυδιού και τοποθέτησέ τα με κενό 5 εκατοστών στα φύλλα ψησίματος. Πάτα τα με ένα μεγάλο πιρούνι να γίνουν επίπεδα.
  • Ψήσε τα για 8 με 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Άφησε τα μπισκότα να κρυώσουν στο χαρτί ψησίματος για 5 λεπτά πριν τα μεταφέρεις σε ένα κρύο μπολ για να κρυώσουν εντελώς.


Πηγή: allrecipes.com