Το θεωρείς δεδομένο ότι θα βράσεις σωστά το αυγό σου; ΑΜ, δε!

1. Βάλε τα αυγά σε ένα κατσαρολάκι με τόσο νερό ώστε να καλύπτονται αρκετά

Βράσε γρήγορα το νερό σε υψηλή θερμοκρασία. Μόλις βράσει, ανακάτεψε μαλακά τα αυγά για μία φορά. Αυτό το ανακάτεμα βοηθάει στο να μην κάθεται ο κρόκος μόνο από τη μία πλευρά.2. Κατέβασε λίγο τη θερμοκρασία και, ανάλογα με το πόσο σφιχτά τα θες, άφησέ τα να βράσουν ανάλογα

  • Λίγο βρασμένα: 3 λεπτά
  • Μεσαία βρασμένα: 6 λεπτά
  • Πολύ καλά βρασμένα: 10 λεπτά

3. Βγάλε τα με ένα κουτάλι και ξέπλυνέ τα με κρύο νερό (αν τα θέλεις πολύ σκληρά βάλε τα σε πάγο)

4. Είναι πιο εύκολο να ξεφλουδίσεις τα αυγά την ώρα που τα κρυώνεις, παρά όταν κρυώσουν εντελώς

5. Βρασμένα τα αυγά ‘κρατάνε’ μέχρι 5 μέρες στο κέλυφός τους


Πηγή: womenshealthmag.com

Eπιμέλεια: Ραφαηντίνα Πατρικέλλη