Το γάλα βρώμης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακριβώς όπως όλα τα άλλα φυτικής προέλευσης γάλατα – σε latte, smoothies κ.α. Είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή του στο σπίτι. Κι αυτό γιατί δεν χρειάζεται να σπαταλίσεις χρόνο στο να μουλιάσεις τους ξηρούς καρπούς. Επίσης είναι πολύ οικονομική η πρώτη ύλη.
Σχετικά με τη διατροφική του αξία, οι θερμίδες και η περιεκτικότητα του σε υδατάνθρακες είναι διπλάσια από εκείνη του γάλακτος αμυγδάλου. Επίσης, είναι πολύ πλούσιο σε διαλυτές φυτικές ίνες και δεν περιέχει λακτόζη, ξηρούς καρπούς, σόγια και γλουτένη.
Βέβαια, πρέπει να τονίσουμε ότι όσοι πάσχουν από κοιλιοκάκη μπορεί ακόμα και η ανόθευτη βρώμη να τους δημιουργήσει προβλήματα, μιας και μιμείται τη δράση της πρωτεΐνης του σιταριού.
Πώς να το κάνεις:
- 1 φλ. νιφάδες βρώμης
- 3 κούπες νερό
- Μια πρέζα αλάτι
- Μια βανίλια: αν θες να το κάνεις πιο γλυκό
Εκτέλεση:
- Ανέμειξε όλα τα υλικά σε ένα πολυμίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά.
- Σούρωσε το πάρα πολύ καλά.
- Αποθήκευσε το στο ψυγείο, για περισσότερο από μία εβδομάδα.
Πηγή: mindbodygreen.com
Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με εξειδίκευση στην Κλινική Διατροφή και το Life Coaching, Email: maria.mentzelou@hotmail.com, Kινητό: 6984515475