Μερικές φορές θες ένα μπισκότο.
Μερικές φορές θες αυτό το μπισκότο να είναι υγιεινό. Και νόστιμο.
Θα μπορούσαν να είναι μέρος του πρωινού σου ή το σνακ μετά την προπόνηση.
Για 24 μπισκότα θα χρειαστείς:
- 1 πακέτο αποξηραμένους χουερμάδες (μουλιασμένους και στραγγισμένους για 10 λεπτά με ζεστό νερό)
- 1 μέτρια ώριμη μπανάνα
- 2 κουταλιές της σούπας αμυγδαλοβούτυρο ή φιστικοβούτυρο
- 3/4 φλιτζανιού τριμμένα αμύγδαλα
- 3/4 φλιτζανιού νιφάδες βρώμης
- Προερατικά πρόσθεσε: αποξηραμένα φρούτα, σταγόνες μαύρης σοκολάτας, λιναρόσπορο, σπόροι, ξηροί καρποί
Για την εκτέλεση:
- Πρόσθεσε τους χουρμάδες σε ένα πολυμίξερ, μέχρι να γίνουν μικρά κομματάκια.
- Πρόσθεσε τη μπανάνα και το άλειμμα των ξηρών καρπών και ανακάτεψε.
- Πρόσθεσε τα τριμμένα αμύγδαλα και τις νιφάδες βρώμη, μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη.
- Αν αισθανθείς ότι η ζύμη είναι αρκετά υγρή, βάλε λίγη ακόμη βρώμη ή τριμμένα αμύγδαλα.
- Στη συνέχεια, πρόσθεσε είτε τις σταγόνες σοκολάτας, είτε τις σταφίδες και βάλε τη ζύμη στο ψυγείο για 10 λεπτά. Προθέρμανε παράλληλα το φούρνο.
- Με τη βοήθεια ενός κουταλιού σχημάτισε τα μπισκότα και βάλτα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί για να τα ψήσεις για 15 – 18 λεπτά.
- Για 3 – 4 ημέρες τα αποθηκεύεις εκτός ψυγείου και για περίπου μια εβδομάδα στο ψυγείο.
Πηγή: womenshealthmag.com
Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος M.Sc. στην Κλινική Διατροφή & εξειδίκευση στο Life Coaching και στο NLP, Email: maria.mentzelou@hotmail.com, Kινητό: 6984515475