Το να φτιάξεις φτιτάτα ή αλλιώς ομελέτα μπορεί να είναι το πιο εύκολο και γρήγορο φαγητό που μπορείς να μαγειρέψεις. Τα αυγά θα σου προσφέρουν πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, βοηθώντας την ανάπτυξη των μυών σου και ο καπνιστός σολομός είναι εκείνος που θα σου δώσει τα απαραίτητα Ω – 3 λιπαρά οξέα για την υγεία της καρδιάς σου.
Μερίδες: 6
Υλικά:
- 8 αυγά
- ¼ φλ. γάλα
- 140 γρ. καπνιστό σολομό
- 85 γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί
- ½ φλ. ψητές κόκκινες πιπεριές
- 3 κ.σ. άνηθο
- 1 κ.σ. κάπαρη
- 1 λεμόνι
- ¼ κ.γλ. μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάς τα αυγά με το γάλα. Ανέμειξε τον κομμένο καπνιστό σολομό, το κατσικίσιο τυρί, τις κομμένες κόκκινες πιπεριές, τον κομμένο άνηθο, την κάππαρη, το ξύσμα λεμονιού και το μαύρο πιπέρι. Μοίρασε το μείγμα σε 12 φορμίτσες για muffins και ψήσε τα για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς κελσίου ή μέχρι τα αυγά να είναι έτοιμα.
Πηγή: womensrunning.com
Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με εξειδίκευση στην Κλινική Διατροφή και το Life Coaching, Email: maria.mentzelou@hotmail.com, Kινητό: 6984515475