#VEGANLOVERS

Υλικά

  • 2 φλ. Αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 2 κ.σ. διατροφική μαγιά
  • Λίγο αλάτι – λίγο πιπέρι
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1/2 φλ. ηλιέλαιο
  • 1/2 φλ. γάλα σόγιας
  • 2 κ.γ. πελτές ντομάτας
  • 1 κ.σ. νερό
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 μικρή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 6 λιαστές ντομάτες  ψιλοκομμένες
  • 4 κ.σ. ελιές σε φετάκια ξαλμυρισμενες

Εκτέλεση

Σε ένα μπολάκι ανακατεύεις το λιναρόσπορο με 3 κ.σ. χλιαρό νερό. Το αφήνεις στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ βάζεις το αλεύρι, το baking powder, το αλατοπίπερο, τη σκόνη σκόρδου, τη ρίγανη και τη διατροφική μαγιά. Ανακατεύεις. Σε ένα άλλο μπολ βάζεις το γάλα, το ηλιέλαιο, τον πελτέ, το μείγμα νερού-λιναρόσπορου και τα χτυπάς μέχρι να ενωθούν. Ανακατεύεις καλά τα δυο μείγματα (υγρών και στερεών). Στο τέλος προσθέτεις την πιπεριά, το κρεμμύδι, τη λιαστή ντομάτα και τις ελιές. Βάζεις το μείγμα στα ειδικά σκεύη για muffins και τα ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά.

Καλή σου όρεξη!


fitVPaddiction, Βίβιαν Δράκου και Πόλυ Χατζόγλου