#TASTEDIFFERENT

Δες παρακάτω, Runster, μια πολύ νόστιμη και διαφορετική συνταγή για σούπα!

Υλικά:

  • 4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ισοπαχες λωρίδες
  • 2 κουταλιές βούτυρο αγελαδος
  • 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
  • 1 λίτρο ζωμό κρέατος
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί (μπορεί να είναι κ ημίγλυκο)
  • 2 σκελίδες σκόρδο λεπτό κομμένες
  • 2 κουταλιές κορνφλαουρ
  • 2 κουταλιές παλαιωμένο βαλσάμικο ξύδι

Παρασκευή:

  1. Σε βαθιά κατσαρόλα με βαρύ πάτο, σωτάρουμε τα κρεμμύδια στο βούτυρο και τη ζάχαρη για 20 λεπτά περίπου, σε μέτρια φωτιά.
  2. Μόλις μειωθεί ο όγκος τους, προσθέτουμε το σκόρδο και το αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  3. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε στο χαμηλό για 45 λέπτα, ανακατεύοντας 2-3 φορές στο ενδιάμεσο.
  4. Ανεβάζουμε τη φωτιά, προσθέτουμε υο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε ζωηρά.
  5. Σβήνουμε με το κρασι και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το ζωμό κρέατος.
  6. Βράζουμε για μισή ώρα ακόμα.
  7. Πριν σερβίρουμε προσθέτουμε το βαλσαμικο.

Για το σερβίρισμα:

  1. Τριμμένο σκληρό τυρί (κεφαλοτύρι ή παρμεζανα)
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, στρώνουμε μια ελαφριά στρώση τυριού και ψήνουμε μέχρι να χρυσαφισει.
  3. Σβήνουμε το μάτι και αναποδογυριζουμε το τυρί να ψηθεί κ η πάνω μεριά του.
  4. Σπάμε σε ακανόνιστα κομμάτια και σερβίρουμε πάνω από τη σούπα.

Πηγή: diatrofi.gr