#TASTEDIFFERENT
Δες παρακάτω, Runster, μια πολύ νόστιμη και διαφορετική συνταγή για σούπα!
Υλικά:
- 4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ισοπαχες λωρίδες
- 2 κουταλιές βούτυρο αγελαδος
- 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
- 1 λίτρο ζωμό κρέατος
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί (μπορεί να είναι κ ημίγλυκο)
- 2 σκελίδες σκόρδο λεπτό κομμένες
- 2 κουταλιές κορνφλαουρ
- 2 κουταλιές παλαιωμένο βαλσάμικο ξύδι
Παρασκευή:
- Σε βαθιά κατσαρόλα με βαρύ πάτο, σωτάρουμε τα κρεμμύδια στο βούτυρο και τη ζάχαρη για 20 λεπτά περίπου, σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις μειωθεί ο όγκος τους, προσθέτουμε το σκόρδο και το αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε στο χαμηλό για 45 λέπτα, ανακατεύοντας 2-3 φορές στο ενδιάμεσο.
- Ανεβάζουμε τη φωτιά, προσθέτουμε υο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε ζωηρά.
- Σβήνουμε με το κρασι και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το ζωμό κρέατος.
- Βράζουμε για μισή ώρα ακόμα.
- Πριν σερβίρουμε προσθέτουμε το βαλσαμικο.
Για το σερβίρισμα:
- Τριμμένο σκληρό τυρί (κεφαλοτύρι ή παρμεζανα)
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, στρώνουμε μια ελαφριά στρώση τυριού και ψήνουμε μέχρι να χρυσαφισει.
- Σβήνουμε το μάτι και αναποδογυριζουμε το τυρί να ψηθεί κ η πάνω μεριά του.
- Σπάμε σε ακανόνιστα κομμάτια και σερβίρουμε πάνω από τη σούπα.
Πηγή: diatrofi.gr