#HEALTHYANDSWEET
Το καλοκαίρι έρχεται και τα γλυκά επιβάλλεται να είναι όχι μόνο πιο ελαφριά, αλλά και πιο δροσιστικά. Και φυσικά η λύση είναι τα φρούτα που, με μερικά tricks, μπορούν να μεταμορφωθούν σε πολύ νόστιμα αλλά light επιδόρπια.
Ας δούμε, λοιπόν, 4 εύκολες συνταγές για γλυκά με ελάχιστες θερμίδες, με βάση τα φρούτα.
1. Επιδόρπιο βανίλιας με μπανάνα και μπισκότα
Υλικά (για 4 μερίδες):
- 10-12 μπισκότα τύπου digestive
- 2 μικρές μπανάνες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε ροδέλες
- 4 επιδόρπια γιαουρτιού με γεύση βανίλια
- Σιρόπι καραμέλας
- (προαιρετικά) λίγη σαντιγί για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
- Τρίψε στο multi (ή με τα χέρια σου, αν τα προτιμάς πιο χοντροκομμένα) τα μπισκότα και μοίρασέ τα σε 4 χαμηλά ποτηράκια.
- Για κάθε ποτήρι κάνε την εξής διαδικασία: Πρόσθεσε πάνω από τα μπισκότα 2 κουταλιές γιαούρτι με γεύση βανίλια, στη συνέχεια 3-4 ροδέλες μπανάνα και λίγο σιρόπι καραμέλας.
- Επανάλαβε με άλλες 2 κουταλιές γιαουρτιού, 3-4 ροδέλες μπανάνα και σιρόπι καραμέλας.
- Ολοκλήρωσε, αν θες, με λίγη σαντιγί.
2. Καλαμάκια με φράουλες και σοκολάτα
Υλικά (για 5 μερίδες):
- 20 φράουλες
- 1/2 μπάρα κουβερτούρα 72% κακάο
- 5 ξύλινα καλαμάκια
Εκτέλεση:
- Αφού πλύνεις καλά τις φράουλες και τις καθαρίσεις από τα κοτσανάκια τους, πέρνα τες στα ξύλινα καλαμάκια (4 φράουλες στο καθένα).
- Τοποθέτησέ τα σε μια πιατέλα, το ένα δίπλα στο άλλο.
- Λιώσε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, κάνε γραμμές από σοκολάτα πάνω στα καλαμάκια με τις φράουλες.
- Βάλε την πιατέλα στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
- Είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
3. Παγωμένες μπουκίτσες μπανάνας με σοκολάτα (μεσολαβεί χρόνος κατάψυξης)
Υλικά (για 16 μπουκίτσες):
- 4 μπανάνες
- Διάφορα toppings (τριμμένα αμύγδαλα, granola, τριμμένη καρύδα, πολύχρωμη τρούφα)
- 1 πακέτο chocolate chips
- 16 μικρά ξύλινα sticks
Εκτέλεση:
- Ξεφλούδισε τις μπανάνες και κόψε κάθε μία σε 4 ίσα μέρη.
- Τρύπησε κάθε κομμάτι μπανάνας με ένα ξύλινο stick.
- Τοποθέτησέ τα σε ένα ταψάκι στο οποίο θα έχεις απλώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Βάλ’ το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες (ή όλη τη νύχτα).
- Όταν τα βγάλεις από την κατάψυξη, λιώσε τα chocolate chips σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων (ή χρησιμοποίησε μπεν μαρί).
- Παράλληλα, τοποθέτησε κάθε topping σε ένα διαφορετικό μπολάκι.
- Μόλις λιώσει η σοκολάτα, πάρε, ένα ένα, τα sticks μπανάνας και πέρνα τα πρώτα από το μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα και μετά από ένα μπολάκι με topping (όποιο προτιμάς κάθε φορά).
- Τοποθέτησε και πάλι τα sticks στο ταψάκι και βάλ’ το στην κατάψυξη για άλλη μία ώρα.
4. Μήλα με κομματάκια σοκολάτας και καραμέλα
Υλικά (για 4 άτομα):
- 6 μήλα (κόκκινα και πράσινα)
- 1/2 φλυτζάνι chips σοκολάτας
- 2 χούφτες καρυδόψυχα ψιλοκομμένη
- Σιρόπι καραμέλας
Εκτέλεση:
- Κόβεις τα μήλα και τα απλώνεις σε μια πιατέλα.
- Περιχύνεις με το σιρόπι καραμέλας και ρίχνεις από πάνω τα chips σοκολάτας και τα καρύδια.
- Τόσο απλά!
Πηγή: dutchesss.queen.gr