HOME MADE
Λατρεύουμε τις σπιτικές μπάρες δημητριακών γιατί μπορούν να αποτελέσουν θρεπτικότατο σνακ! Η μαραθωνοδρόμος Ειρήνη στέλνει ένα mix από διάφορες συνταγές που έχει δει με κριτήριο να μην έχουν υπερβολικά το πολύ γλυκό στοιχείο (είτε ζάχαρη είτε μέλι). Τελικά, βρήκε το δικό της δρόμο…
Τη συγχαίρουμε και έχουμε να πούμε πως φαίνονται μυρωδάτες αφού είναι πλούσιες σε μπαχαρικά, χαμηλές σε απλά σάκχαρα και υψηλές σε μαγνήσιο και βιταμίνη Ε.
Εκτιμάται Ότι 1 μπάρα 40g περιέχει:
υδατάνθρακες στα 20-22g, πρωτεϊνη στα 2-3g, και λιπαρά στα 4-5g αποδίδοντας συνολικά 150kcal.
Για την παρασκευή τους, θα χρειαστείτε:
Υλικά
- 3,5 φλιτζάνια βρώμη
- 1 φλ. καρύδια
- 1 φλ. αμύγδαλα
- 1 φλ. σταφίδες-μύρτιλα
Υγρά – αρωματικά
- 1/2 φλ πετιμέζι
- 1/2 φλ μέλι
- 2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη (για να μη διαλύονται)
- 2 κουτ. σούπας κανέλα
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο(για να μην κολλάνε στο ταψί)
Εκτέλεση
1. Ψήνεις τη βρώμη σε ταψί στον αέρα 10′ στους 200 βαθμούς,
2. Κόβεις τα καρύδια-αμύγδαλα χοντρά στο μούλτι,
3. Τα υγρά – αρωματικά σε μικρό κατσαρολάκι παίρνουν μια βράση,
4. Ανακατεύεις σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά με τη βρώμη (ιδιαίτερα τα μύρτιλα που τείνουν να κολούν μεταξύ τους)