#SALADUP
Η σαλάτα με λάχανο μήλα και κανέλα είναι μία ιδιαίτερη σαλάτα με αρώματα Ανατολής. Δες παρακάτω πώς να την φτιάξεις και.. Καλή Απόλαυση!
Μερίδες: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά
Συστατικά:
- 1 κόκκινο λάχανο τριμμένο
- 1 κόκκινο μήλο καθαρισμένο και τριμμένο
- 30 γρ. βούτυρο
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 3 ξυλάκια κανέλα
- 6 καρφάκια γαρίφαλο
- 1 φλ. μηλόξιδο
- 4 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
- 1 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα
Για την σως
- 80 ml. ελαιόλαδο
- 3 κ.γ. μουστάρδα Dijon
- 2 κ.σ. μέλι
- χυμό από ένα λεμόνι
Οδηγίες
- Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει ελαφρά.
- Ρίχνουμε μέσα το λάχανο, το μήλο, το σκόρδο και αφήνουμε να μαραθεί.
- Το σβήνουμε με το μηλόξιδο και προσθέτουμε το γαρίφαλο, την κανέλα και το αφήνουμε να πάρει μία βράση.
- Προσθέτουμε και την ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά και το βάζουμε σε μία πιατέλα.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σως σε ένα βαζάκι και περιχύνουμε την σαλάτα μας.
- Γαρνίρουμε με τα καρύδια και σερβίρουμε ζεστή η σε θερμοκρασία δωματίου.
Πηγή: gourmed.gr