H ενασχόληση με το: “Τι θα φάμε αύριο;” μπορεί να σου τρώει αρκετή ώρα κάθε μέρα. Πραγματικά κάποιες φορές η έμπνευση στην κουζίνα μπορεί να είναι κάτι πολύ μακρινό και το χειρότερο είναι ότι πολλές φορές ακόμα και η πλοήγηση στο ίντερνετ σε μπλέκει περισσότερο με τις πολύπλοκες συνταγές που πέφτεις πάνω.

Όταν νιώθεις μπλοκαρισμένος, πιθανόν αυτοί οι 19 λογαριασμοί στο Instagram να σου λύσουν τα χέρια. Χρησιμοποιούν απλές, υγιεινές και ενδιαφέρουσες συνταγές και αξίζουν για να σου χορτάσουν και τα μάτια με τις φωτογραφίες τους. Εξαιρετικά smoothie bowls, ζωηρές σαλάτες, υγιεινά αρτοπαρασκευάσματα και πολλά πολλά ακόμα θα δεις.

1. @feelgoodfoodie

Ξεκίνησε το λογαριασμό της στο Instagram σαν hobby, αλλά οι φωτογραφίες της δημιούργησαν ένα μεγάλο fanbase και τώρα έχει 2 εκ. followers και συνεχίζει. Τώρα ποστάρει τις φωτογραφίες και στο blog της, Feel Good Foodieόπου μπορείς να βρεις τα πάντα.

2. @luisegreenkitchenstories

Η Luise Vindahl είναι η γυναίκα που κρύβεται πίσω από αυτό το λογαριασμό και τρέχει το blog της Green Kitchen Stories, όπου ανεβάζει εξαιρετικά δημιουργικές και υγιεινές συνταγές με λιγότερο γνωστά αλλά έξοχα συστατικά. Στις αναρτήσεις της θα βρεις smoothie bowl με buttermilk, ταχίνι και μαύρη κινόα και σαλάτες με κόκκινο λάχανο, σουμάκ, σύκα και άλλα.

3. @fitmencook

Ο Kevin Curry είναι η φωνή που ακούς στο δημοφιλές site, Fit Men Cook. Στο χρονολόγιο του θα βρεις υγιεινές συνταγές, έμπνευση και αστεία how-to βιντεάκια.

4. @healthy_ish

Θα βρεις εύκολες συνταγές όπως σολομό στο τηγάνι μαζί με σαλάτα με αγγούρι. Επίσης θα βρεις εφάνταστα cartoons και λεπτομέρειες για μοναδικά νέα υλικά, όπως τα ροζ ραδίκια ή τη σκόνη κάνναβης.

5. @thefullhelping

Η vegan blogger, Gena Hamshaw, σερβίρει τα πιο πολύχρωμα φαγητά στο λογαριασμό της στο Instagram για χάρη του blog της, The Full Helping. Εδώ, θα μάθεις πώς να κάνεις πικάντικα noodle bowls, τοστ με ψητό μπρόκολο και θα διακοσμήσεις ψητές πατάτες και αυτές είναι λίγες από τις συνταγές που θα βρεις.

6. @eatingbirdfood

Going strong with the chopped salads over here lately and today I whipped up a super simple almond butter sriracha dressing that is SO SO good. 🔥 I loved it so much I made it again to drizzle over my veggies with dinner tonight. 💁🏻‍♀️ Okay so for the salad I chopped the following in my @oxo salad chopper bowl: baby spinach, tomatoes, grilled chicken, corn, carrots, roasted zucchini and roasted cauliflower. Once everything was chopped I added avocado with @traderjoes everything seasoning, microgreens, fresh dill and the almond butter dressing. This dressing recipe is for a small (one serving) batch: 1 Tablespoon almond butter, 1 Tablespoon apple cider vinegar, 1 Tablespoon warm water, a squirt of sriracha and a couple shakes of sea salt! Let me know if you try it! 💗

A post shared by Brittany | Health Coach 🥗💪🏼 (@eatingbirdfood) on

Eating Bird Food είναι ένα από τα πιο δημιουργικά healthy food blogs εκεί έξω, φυσικά και το ίδιο ισχύει και για το Instagram account του. Η δημιουργός του blog, Brittany Mullins, καταγράφει τις fitness περιπέτειες της, όπως και τις μαγειρικές δημιουργίες της.

7. @minimalistbaker

Κάθε συνταγή δεν απαιτεί περισσότερα από 10 υλικά ή 30 λεπτά για να γίνει – βασικά είναι τόσο εύκολες όσο φαίνονται. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι βαρετές.

8. @nomnompaleo

Είτε σε ενδιαφέρει είτε όχι η Paleo διατροφή, το Nom Nom Paleo είναι ένας λογαριασμός που αξίζει να ακολουθείς. Υπεύθυνη είναι η Michelle Tam, δημιουργός του ομώνυμου blog, που κάνει απλές συνταγές. Χρησιμοποιεί βασικά υλικά και εύκολες τεχνικές για να κάνεις από τις κοτομπουκιές ως το ψητό σολομό να μοιάζουν με ό,τι νοστιμότερο έχεις γευτεί ποτέ.

9. @foodheavenshow

Αυτό το account έχει υγιεινές συνταγές που ο καθένας μπορεί πολύ εύκολα να τις κάνει.

10. @nutritionbynaz

His, hers, toddler’s, and baby’s oatmeal bowls topped with Greek yogurt, frozen pomegranate, dark choc chips, hemp seeds, chia seeds, and unsweetened coconut. I wish I could tell you our breakfast from today looked as seamless as this pic…but the reality is that Khadijah poured a LOT of maple syrup into her bowl when we weren’t looking (the expensive kind too 🙃), Aisha barely ate her plain oatmeal, And then Khadijah insisted on finishing Aisha’s oatmeal. But you know what, atleast we were all fed by the end of it! Many moms often feed their children first and push breakfast to later or even skip it. I know it can get crazy sometimes (or all the time), but atleast you can get in your breakfast too! What about you moms, do you eat with your children or try and get them fed first? Are you able to eat a wholesome breakfast eventually? . . . #breakfast #oatmeal #oats #healthy #healthyeating #nutritionist #dietitian #foodblogger #muslimahblogger #fbc #homemade #feedfeed #f52 #toddlerapproved #momfriendly #mompreneur #momboss #familyfriendly

A post shared by Nazima Qureshi, MPH, RD (@nutritionbynaz) on

Η Nazima Qureshi είναι διαιτολόγος που συνεργάζεται κυρίως με Μουσουλμάνες γυναίκες, έτσι είναι εξαιρετικό το χρονολόγιο της για όποιον θέλει να δει και μια διαφορετική διατροφική προσέγγιση λόγω κουλτούρας. Οι συνταγές της απευθύνονται σε όλους και οι ιδέες της για το πρωί δίκαια παίζουν να γίνουν σελιδοδείκτες.

11. @langernutrition

Airport sandwich time! I’m off to Florida for a solo trip, same one I do every year. I’m lucky enough to be married to a man who understands my need for solitude and a recharging vacay with the kids (or him). Florida is like my second home, and I’ll be just taking it easy there, writing and beaching and running and sleeping. Oh yah, I’m definitely going to sleep more than I would ever get to sleep at home. What’s vacation for, if not that? Anyhow! Usually I do vegan airport sandwiches so they don’t go bad if they’re not eaten for a few hours. Today though, I had a delish bbq turkey breast, so I sliced that and layered it with avocado, tomato, mayo, and pea microgreens. Ezekiel bread of course. Love. . . . #sandwiches #travelfood #turkey #avocado #microgreens #airportsandwich #traveleats #homemade #forkyeah #spoonfeed #healthychoice #eatingfortheinsta #eeeeats #thekitchn #heresmyfood #beautifulcuisine #nomnoms #proteinpacked #onthego #flexibleeating #loveyourfood #thefeedfeed #thenewhealthy #mycommontable #vacationmode #yyz #mlb

A post shared by Abby Langer RD (@langernutrition) on

Δε μας εκπλήσσει το γεγονός ότι η διαιτολόγος Abby Langer ζει από το λογαριασμό της στο Instagram, αφού έχει εξαιρετικό περιεχόμενο. Όλα τα πολύχρωμα σάντουιτς σαν το παραπάνω, σούπες και σαλάτες είναι η απόδειξη ότι ζει έχοντας ως μότο να τρώει ”ουράνιο τόξο”. Ακολούθησε τη και θα δεις πως και εσύ μπορείς.

12.@sweetpotatosoul

Η vegan chef, Jenné Claiborne, ξέρει ακριβώς πώς να κάνει ένα vegan φαγητό να είναι τόσο ικανοποιητικό όσο τίποτα άλλο.

13. @andreabemis

Αν έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς είναι να ζεις στη φάρμα, τότε δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις την Andrea Bemis. Επίσης, διευθύνει food blog Dishing up the Dirt, όπου εκεί ποστάρει όλες τις περιπέτειές της από τη φάρμα και τις εύκολες, εποχιακές συνταγές που θα σε εμπνεύσουν.

14. @therealfoodrds

Η Jessica Beacom & η Stacie Hassing, είναι οι διαιτολόγοι πίσω από το blog και το Instagram account The Real Food R.D.s, μαγειρεύουν αληθινό φαγητό και είναι πραγματικά εξαιρετικό.

15. @gatherandfeast

buckwheat hotcakes with coconut yogurt, fresh berries, mint, maple + allllll of the almond butter 🤗👌🏻 • do I have any almond or peanut butter fans?! 🤗 i’m definitely an almond butter addict – i’m always making big batches at home (i’ll have to shoot a how-to video). • for the hotcakes you’ll need… 3 eggs separated 1/2 cup almond milk 3/4 cup buckwheat flour 1/2 tsp baking powder 1 tbs vanilla 1 very ripe banana, roughly mashed • whisk the egg yolks, almond milk, banana + vanilla together, fold in the flour + baking powder. whisk the egg whites until stiff + fold through the batter. cook the hotcakes on medium to high heat for 30 to 60 seconds on each side. serve with your fav toppings. enjoy! 🍓🍌🥥🥜 • have a wonderful weekend all! ✌🏻ash x #gatherandfeast

A post shared by Ashley Alexander (@gatherandfeast) on

Μπορεί οι φωτογραφίες να μοιάζουν κάπως ”κυριλέ” στον λογαριασμό του, αλλά μη φοβηθείς δεν είναι πολύπλοκες – το αντίθετο. Σούπερ απλές και σούπερ γευστικές είναι τα πανέμορφα smoothie bowls και pancakes από τη blogger Ashley Alexander.

16. @lastingredient

The best way to eat pizza is with two kinds of sauce: tomato and pesto.

A post shared by Paige Adams (@lastingredient) on

Αυτό που είναι καταπληκτικό με την Paige Adams, τη δημιουργό του food blog Lasting Ingredient είναι ότι εξηγεί σε ένα και μόνο ποστ στο Instagram πώς ακριβώς κάνει κάθε συνταγή. Το φαγητό συνήθως είναι απλό και δε χρειάζεται περισσότερο από μια ή δυο παραγράφους για να περιγράψει πώς το κάνει.

17. @lindsaymaitland

The hardest question to answer lately has been, “Where do you live?” It was a simple answer for over eight years: Brooklyn. Or, for a few years there, Manhattan. The point is, I spent a long time living in New York, and while I questioned my life here at times—I miss nature, it’s noisy, it can be really lonely—I knew I had to be in NYC for my career. Then, last year after finishing Healthyish, I decided to take a risk and spend three months in Berlin. Weirdly, I’ve never felt more at home than I did there. I had to come back to the States to promote Healthyish, but instead of moving back into my Brooklyn apartment, I continued subletting, and moved nomadically between New York and Los Angeles. I never thought I could maintain any semblance of sanity without my capital-T *Things*—I’m someone who loves drinking from my favorite coffee mug, writing in the same chair every morning, and being surrounded by all my cookbooks—so it was weird to bop around with just a suitcase. The happy upside was that I got to see so many people I love and I found out I’m more resilient than I thought. I assumed I’d make it back to Berlin in February, but the reality of promoting the book, and new, exciting projects coming up mean that I need grounding. So, instead of packing up once the subletters left this week, I decided to move back in to my BK spot after seven months traveling. Now that I’m here, I’m surprised how it actually does feel like home. But even though my things are the same, I feel completely different. To leave, travel, and change so much inside felt easy to explain: “I’m on the move! I’m being brave!” The reality is that while I may have slipped back into my old space, I feel so different. I’m telling myself that having an American-sized oven does matter to develop recipes, that stability will make being creative easier for me, that I do love so much about Brooklyn, even if my heart is caught in Berlin. We will see. So, what does all of this have to do with the loaf in the pictures anyway? Well, I always feel calm when I bake, and so I made this buttery, coffee-almond banana loaf, hoping that baking would help me feel okay about being back.

A post shared by Lindsay Maitland Hunt (@lindsaymaitland) on

Η Lindsay Maitland, συγγραφέας του βιβλίου μαγειρικής, Healthyish, ξέρει πώς να βρίσκει την ισορροπία μεταξύ της υγιεινής διατροφής και των διατροφικών ”πειρασμών”. Στον λογαριασμό της θα ξετρελαθείς με όσα δεις από απόλυτα θρεπτικές σαλάτες ως oatmeal.


Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, απόφοιτη Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, M.Sc. στην Κλινική Διατροφή, Τηλέφωνο: 6984515475, E-mail: maria.mentzelou@hotmail.com